طرز تهیه کیک تولد

۶
بهمن ۱۳۹۸ /
نویسنده سرآشپز فرنود

با آموزش طرز تهیه کیک تولد می توانید به جای سفارش کیک در روزهای تولد خودتان دست به کار شوید و همه را با تهیه ی کیک های خوشمزه و بی نظیر غافلگیر کرده باشید در آموزشگاه آشپزی قناد شو اطلاعات کامل در مورد طرز تهیه کیک تولد در اختیار شما قرار داده می شود.

شما میتوانید با مراجعه به سایت آموزشگاه آشپزی "آشپزشو قنادشو" علاوه بر آموزش طرز تهیه کیک تولد از آموزش های دیگر نظیر انواع کیک و کیک دسر نیز بهره مند شوید همچنین می توانید از دوره های آموزشی مهارتی که برای شما در نظر گرفته شده استفاده کنید .

فهرست

 

بررسی طرز تهیه کیک تولد

با چند نوع از طرز تهیه کیک تولد آشنا هستید ؟ آیا خواستار این هستید انواع مختلف از کیک های مختص تولد را فرا بگیرید و این بار در روزهای تولد بتوانید همه را شگفت زده کنید با ما در آموزشگاه آشپزی "آشپزشو قنادشو"همراه باشید ما سعی کرده ایم دوره های ویژه ای برای آموزش انواع مخالف از طرز تهیه کیک تولد را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. وجود تنوع مختلف در این مورد نه تنها یک گزینه ی مطلوب برای بانوان بلکه برای همه ی افرادی که در زمینه ی تهیه ی کیک تولد فعالیت دارند می تواند گزینه ی بسیار مناسبی باشد از سوی دیگر شما با به دست آوردن مهارت کافی در این زمینه در کوتاهترین مدت زمان می توانید به توع وسیعی از انواع کیک های تولد دسترسی داشته باشید. هر کدام از کیک های تولد با در نظر گرفتن نوع مواد اولیه ی به کار رفته در آن و البته تزیین کلی که صورت می گیرد می تواند طعم و مزه ی مختص به خود را داشته باشد. شما به آسانی می توانید با در نظر گرفتن سلیقه ی افراد کیک تولد متناسب را آماده کنید .
آموزش طرز تهیه کیک تولد بسیار آسان می باشد کافی است زمان ویژه ای را برای این منظور در نظر بگیرید در این صورت با به دست آوردن مهارت های خاص می توانید پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته باشید از سوی دیگر نکات کلیدی موجود در طرز تهیه کیک تولد را در دستورالعمل ها از یاد نبرید.

طرز تهیه کیک تواد

آموزش طرز تهیه کیک تولد

همانطور که در بخش های قبلی اشاره کرده ایم آموزش طرز تهیه کیک تولد بسیار اسان است به شرط آنکه دست به کار شوید و دستورالعمل های یاد شده را عینا در اولویت خود قرار دهید. برای آموزش تنوع وسیعی از کیک ها ما سعی کرده ایم در پکیج های مختلف و البته دوره های آموزشی ویژه به تنوع وسیعی از کیک ها دسترسی داشته باشیم. با آموزشگاه آشپزی "آشپزشو قنادشو" می توانید در مدت زمان بسیار کم با بهره مندی از اساتید مجرب و کاردان در این زمینه اطلاعات کافی در مورد طرز تهیه کیک تولد به دست اورید و این بار بجای سفارش کیک های تولد خودتان دست به کار شوید و همه را با تهیه ی انواع مختلف از کیک های خوشمزه شگفت زده کرده باشید. در مورد طرز تهیه کیک تولد لازم به ذکر است که شما نیازمند تمرین و تکرار هستید حتی اگر همه ی دستور العمل های یاد شده را نیز به کار ببندید ممکن است به طعم دلخواه در اولین مرحله نرسید به همین دلیل انتظار معجزه نباشید برای موفقیت در این مسیر باید تمرین و تکرار مطلوبی داشته باشید با گذر کوتاهترین مدت زمان می توانید به بهترین نوع کیک تولد دسترسی پیدا کنید .

طرز تهیه کیک تولد ساده شکلاتی


دوره های موجود در آموزشگاه آشپزی "آشپزشو قنادشو" در دو دسته دوره های رایگان و البته پولی در اختیار شما عزیزان قرار می گیرد به راحتی می توانید اطلاعات کامل در مورد نحوه ی ثبت نام در دوره ها را یا با استفاده از شماره های اختصاصی آموزشگاه آشپزی "آشپزشو قنادشو" و یا با مراجعه به وب سایت اینترنتی قناد شو به دست آورید . همکاران ما همه ی مشخصات و راهنمایی های لازم را در اختیار شما عزیزان قرار خواهند داد.همین اکنون گام مهمی برای دسترسی به انواع مختلف از طرز تهیه کیک تولد بردارید.

طرز تهیه کیک تولد – کیک شیفون (اسفنجی)

از کیک شیفون معمولا برای کیک‌های تولد استفاده میشود،زیرا این کیک همانطور که از اسمش پیداست،بافت خشک و‌اسفنجی دارد و برای پایه ی کیک‌تولد مناسب میباشد و خوشمزگی آن زمانی چند برابر میشود که با خامه و شربت شیرین تکمیل گردد.

مواد لازم برای طرز تهیه کیک شیفون

•    تخم مرغ 6 عدد
•    وانیل نوک قاشق
•    بکینگ‌پودر 1 قاشق غذا خوری
•    آرد 1/5 پیمانه
•    روغن 4\3 پیمانه
•    شکر 1پیمانه
•    شیر 1/4 پیمانه
در صورتی که میخواهید کیک تولد با طعم‌شکلات،قهوه و یا نسکافه باشد به میزان دو‌ الی سه قاشق مربا خوری سر پر، ازپودر شکلات یا پودر قهوه و یا پودر نسکافه درون شیر بریزید و‌هم بزنید(دراین صورت شیر شما باید گرم باشد،میتوانید به جای شیر از آب جوش نیز استفاده نمایید)

طرز تهیه کیک شیفون

ابتدا نیم‌ساعت قبل از شروع کار بهتر است تخم مرغ را از یخچال خارج کنید تا هم‌دمای محیط شود.
سپس در ظرفی تخم مرغ ها را بریزید و‌ وانیل  را به آن اضافه کرده و ‌با دور تند همزن به مدت ۱۳ دقیقه بزنید به حدی که تخم‌مرغ ها کشدار شود و پف کند و حجم آن‌چند برابر شود و به رنگ کرمی رنگ در بیاید.
سپس شکر را اضافه کرده و‌ یک دقیقه با همزن بزنید.
پس از آن روغن را اضافه کرده و ۲ دقیقه دیگر با همزن بزنید.
در این‌جا فر را روشن کرده و‌در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد میگذاریم تا گرم ‌شود.
اکنون اگر قصد دارید کیک تولد ‌شما با طعم شکلات و ‌یا نسکافه و یا قهوه باشد میتوانید به مقدار گفته شده اش را در یک‌چهارم پیمانه شیر گرم یا آب جوش ریخته و‌کاملا حل نمایید.
کمی صبر کنید تا خنک شود ،زیرا اگر آب جوش و‌یا شیر داغ را به تخم مرغ ها اضافه کنید ممکن است حالت نیمه پخت بگیرند
پس بهتر است چند دقیقه صبر کرده تا خنک شود، و سپس همزمان که آن را به تخم مرغ ها اضافه میکنید همزن روشن باشد و هم‌بزنید تا کاملا مخلوط شود.
در صورتی که میخواهید کیک شما با همان طعم ساده باشد،تنها مقدار یک‌چهارم پیمانه آب معمولی و‌یا شیر اضافه کنید.
اکنون نوبت اضافه کردن آرد است.
آرد را به همراه بکینگ پودر ۴ بار الک کنید تا کاملا ذرات ریز باشند.
سپس مرحله به مرحله و‌ خیلی آرام با الک به مخلوط تخم مرغ ها اضافه کنید و خیلی آرام ‌به صورت دورانی با لیسک هم بزنید.
نوع‌ هم زدن شما زمانی که آرد را اضافه میکنید و‌ میزان هم زدن تان باید به گونه ای باشد که نه آنقدر کم باشد که آرد ها گلوله ای بشوند و نه آنقدر زیاد هم بزنید  که پف تخم مرغ ها بخواباند!
پس باید خیلی آرام با لیسک، و‌به مقدار مناسبی اینکار را انجام‌دهید.
اکنون زمان آن است که مواد در قالب ریخته شود.
در انتخاب قالب نیز باید دقت کرد
در انتهای مطلب نکاتی را راجب سایز قالب انتخابی به شما خواهیم گفت.
پس از انتخاب قالب مورد نظر،کف ظرف را چرب کرده و یا اگر از قالب هایی با جنس آلومینیوم و یا روحی،‌بهتر است هم کاغذ روغنی قرار دهید و‌هم مجددا روی و‌زیر کاغذ روغنی را چرب کنید
دیواره های ظرف بهتر است چرب نشود و یا مقدار کمی روغن با قلمو بمالید، زیرا اگر دیواره های ظرف شما زیاد چرب باشند مانع ازپف کردن کیک تولد شما خواهد شد.
اکنون به صورت یکنواخت مواد را درون قالب ریخته،ظرف را کمی تکان دهید تا به صورت یکنواخت مواد در تمامی سطوح‌پخش شوند و در نقطه ای انباشته نشوند.
حالا ظرف تان را در فر قرار دهید
در طبقه ی وسط آن بگذارید و‌تا پایان پخت درب فر را باز نکنید زیرا پف آن میخوابد.
بعد از گذشت ۴۰ دقیقه میتوان درب فر باز کرد و ‌با فرو کردن سیخ چوبی و ‌یا چنگال تشخیص دهید که آیا کیک شما کامل پخته شده یا خیر.
اگرچنگال و‌سیخ را فرو کردید و هنگام‌بیرون آوردن آن‌مواد کیک به چنگال وسیخ شما نچسبد یعنی کیک‌پخته شده و در غیر این صورت چند دقیقه دیگر باید بماند.
زمان پخت معمولا بین ۴۰ دقیقه تا ۱ ساعت میباشد و‌این تا حدودی به جنس ظرف انتخابی شما ،درجه حرارت فر و‌میزان داغی آن، و هم‌چنین فاصله ی قالب تا حرارت فر بستگی دارد. باید حواستان باشد که بیش از حد ‌نگذارید ‌که بسوزد.

طرز تهیه کیک تولد – کیک کدو حلوایی

 مواد اولیه برای طرز تهیه کیک کدو حلوایی

•    آرد: ۲ پیمانه
•    تخم‌مرغ: ۳ عدد
•    شکر: ۱/۵ پیمانه
•    پوره‌ی کدوحلوایی: ۱ پیمانه
•    ماست: پنج قاشق غذاخوری
•    شیر:۱/۵ پیمانه
•    گردوی خردشده: نصف پیمانه
•    روغن مایع: یک پیمانه
•    بکینگ پودر : ۱ ق. غ
•    دارچین: ۱ ق. چ
•    وانیل: نوک ق. چ
•    نمک: نوک ق. چ

دستور پخت کیک کدو حلوایی در فر

ابتدا برای تهیه پوره‌، کدوحلوایی را داخل قابلمه بگذارید و سه لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید بپزد تا آب آن بخار شود؛ سپس کدوحلوایی را له کنید.
تخم‌مرغ‌ها را داخل یک ظرف مناسب بشکنید و به همراه شکر به مدت ۱۰ دقیقه با همزن خوب مخلوط کنید تا حجیم شود.
پس از مخلوط‌شدن تخم‌مرغ‌ها روغن و ماست را اضافه کنید و ۲ دقیقه هم‌بزنید.
اکنون پوره‌ی کدوحلوایی را اضافه کنید و هم بزنید.
مجموعه ی مواد خشک همچون آرد و دارچین و بکینگ‌پودر را در ظرفی جداگانه مخلوط کنید و سه بار آن را الک کنید.
آرد الک‌شده را به‌مرور و در چندین مرحله و به آرامی به مایه اضافه کنید و با لیسک هم بزنید؛ جهت هم‌زدن به یک طرف باشد.
کم‌کم خرده های گردوها را نیز به آن اضافه کنید.
کف قالب کیک را با روغن چرب کنید.و یا کاغذ روغنی بگذارید.
دوسوم قالب را با مایه‌ی کیک پر کنید و روی آن را صاف کنید. حواس‌تان باشد که بیشتر از دوسوم قالب پر نشود؛ چون کیک پف می‌کند و به فضا نیاز دارد.
فر را از قبل روی دمای ۱۸۰ درجه بگذارید که گرم شود.
قالب را برای ۴۰ تا۵۵ دقیقه داخل فر قرار دهید.
حواس‌تان باشد که در ۳۰ دقیقه ابتدایی پخت غذا فر را باز نکنید.زیرا پف آن‌میخوابد.
پس از پخته‌شدن کیک روی آن پودر قند بپاشید و سپس اجازه دهید که خنک شود و سپس آن را از قالب خارج کنید.

کیک تولد کدو حلوایی با گردو

شما می‌توانید کیک کدوحلوایی را بدون استفاده از ماست هم درست کنید؛ برای این کار باید شیر  را جایگزین ماست بکنید.
 طرز تهیه کیک کدو حلوایی بدون ماست تفاوت اندکی با دستور تهیه قبلی دارد؛ برای تهیه‌ی کیک با این دستور کافی است این مراحل را طی کنید؛
ابتدا پوره‌ی کدوحلوایی را آماده کنید.
سپس آرد و بیکینگ‌پودر را با هم مخلوط کنید و سه بار الک کنید.
سفیده ی تخم‌مرغ‌ها را  آن‌قدر بزنید که سفت شود.
زرده و شکر و دارچین و وانیل و نمک را با هم‌زن مخلوط کنید که کرم‌رنگ و کشدار شود.
روغن را به زرده و شکر و دارچین اضافه کنید و با همزن بزنید که یکدست شود.
شیر را آرام‌آرام به مایه‌ی روغن و زرده و شکر و دارچین اضافه کنید و با دست و بدون استفاده از همزن مخلوط کنید.
آرد را در سه مرحله به مایه اضافه کنید.
گردو و کدوحلوایی را به سفیده اضافه کنید.
مایه‌ی گردو و کدو و سفیده را به مایه‌ی اصلی کیک اضافه کنید و آن‌ها را با دست مخلوط کنید.
کف قالب را چرب کنید و دوسوم آن را با مایه پر کنید و داخل فر بگذارید.
برای تشخیص پخته‌شدن کیک کدو حلوایی کافی است یک خلال دندان یا سیخ چوبی یا چنگال در آن فرو کنید؛ اگر کیک به آن نچسبید، یعنی آماده است.
در ۳۰ دقیقه‌ی اولیه  پخت کیک، در فر را باز نکنید.
بسته به آردی که استفاده می‌کنید و‌دیگر نکات گفته شده در طرز تهیه کیک‌شیفون ، کیک باید ۴۰ تا ۵۰ دقیقه در فر بماند.
آرد را به‌خوبی و‌درست الک کرده و هم‌بزنید به نحوی که گلوله گلوله در مواد مایع شما باقی نماند. و‌بافت کیک‌ نیز ترد تر بشود.

طرز تهیه کیک تولد – کیک ردلوت

مواد لازم برای تهیه کیک ردولوت

•    ۲ و ۱/۲ پیمانه آرد سفید
•    ۱ و ۱/۲ پیمانه شکر
•    ۲ عدد تخم مرغ
•    ۱ پیمانه باتر میلک (طرز تهیه در ادامه مطلب)
•    ۳/۴  پیمانه روغن مایع
•    ۱ قاشق مرباخوری بیکینگ پودر
•    نوک قاشق چایخوری نمک
•    ۱ قاشق غذاخوری پودر کاکائو
•    ۱/۳ قاشق چایخوری وانیل
•    ۱ قاشق غذاخوری سر خالی سرکه سفید
•    ۲ قاشق غذاخوری رنگ خوراکی قرمز
•    خامه فرم گرفته برای تزیین به مقدار لازم

دستور پخت کیک‌ ردولت (مخمل قرمز) :

برای درست کردن این کیک به باتر میلک نیاز داریم.
و چون در ایران در  فروشگاه ها موجود نیست،پس میتوانید خودتان آن را در منزل بسازید.
 فقط کافیست یک پیمانه شیر که باید پرچرب نیز باشه رو در دمای محیط قرار دهیم،
سپس یک قاشق غذاخوری آبلیمو به آن  اضافه کنید (تفاوتی  ندارد که آبلیموی شما تازه باشد یا آبلیموهای آماده ی کارخانه ای)  
حالا مخلوط رو کمی هم بزنید  تا شیر و آبلیمو مخلوط شوند و اجازه دهید تا برای ۵ الی ۱۰ دقیقه استراحت کند.
 بعد طی این مدت شیر کمی میبرد و روی ان کمی غلیظ میشود.  حالا باتر میلک ما حاضر است.
در مرحله بعدی آرد، نمک، بیکینگ پودر و کاکائو رو با هم ۲ الی ۳ بار الک کنید.
اکنون باید تخم مرغ، شکر و وانیل رو با همزن بزنید تا مخلوط  کشدار کرم رنگ و غلیظی ایجاد شود.
بعد از آن روغن و باتر میلک آماده شده و رنگ خوارکی را به مخلوط تخم مرغ و شیر اضافه کرده و با لیسک یا قاشق هم بزنید، تا مخلوط یکدستی بوجود آید.
در صورتی که از رنگ خوراکی مایع استفاده میکنید،میتوانید مثل توضیح بالا یکسره به مخلوط اضافه کنید.
 اما اگر از رنگ ژله ای استفاده میکنید بهتر است یک مقدار از مخلوط را برداشته  داخل  کاسه ای بریزید، و بعد رنگ ژله ای را با آن  مخلوط کنید.
 و هنگامی که یکدست شد دوباره به بقیه مخلوط اضافش کنید. اینکار از تجمع گلوله ای مانند رنگ‌ژله ای جلوگیری میکند.

حالا مخلوط ما تقریبا به رنگ قرمز در آمده است.
در مرحله بعد مواد خشک  را به مخلوط اضافه کرده و با لیسک هم بزنید تا مخلوط تان  یکنواخت و‌یکدست بشود.
در نهایت سرکه راهم اضافه کرده و باز با لیسک مواد را کمی هم‌بزنید.
 درکل سرکه به این خاطر اضافه میشود زیرا ،کیک را قرمز تر کرده و باعث خوشرنگ شدن‌ان میشود.  
اما اصلا نگران طعم نهایی کیک نباشید!  نه سرکه و نه آبلیمو داخل باتر میلک در طعم نهایی کیک تاثیر ندارند.
در این مرحله رنگ را کنترل کنید.
 اگر به اندازه کافی قرمز و پررنگ نبود میتوان  کمی دیگر  رنگ خوراکی اضافه کنید.
تا جایی که مایه نهایی به رنگ‌دلخاه و‌مد نظر شما بشود.

اگر از رنگ‌های ایرانی استفاده میکنید،احتمالا باید مقدار قابل توجه تری از رنگ‌ را داخل کیک خود بریزید تا به رنگ‌مورد نظر شما تبدیل شوند.
حالا قالب تان را بنابر نکات قبلی که گفته شد، انتخاب کرده،و کاملا با روغن چرب کنید.
 و بهترین حالت استفاده از کاغذ روغنی در کف ظرف میباشد.
 باید دقت داشته باشید که اگه قطر قالب خیلی کم باشد، ممکن است وسط کیک به خاطر ارتفاع قالب خوب مغز پخت نشود.
 و‌مایه داخل قالب خمیر بشود پس اندازه قالب را متناسب با حجم مواد  انتخاب کنید.
حالا مایه کیک را  داخل قالب بریزید وقالب را برای مدت نیم ساعت الی ۴۵ دقیقه داخل فری که از قبل با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد گرم کرده اید قرار دهید.
 در کل باید حواستان  به کیک باشد، چون دمای فر های مختلف و زمان پخت کیک  کمی با هم فرق دارند. پس وقتی کیک شما پف کرد و سطحش سفت شد از فر در بیاورید.  تا بیش از حد داخل فر نماند و اطراف آن نسوزد.

نکات کلیدی در طرز تهیه کیک تولد

در طرز تهیه کیک تولد نکات کلیدی بسیار مهمی موجود است از آنجا که کیک های تولد با سایر کیک هایی که به عنوان دسر تهیه می شود تفاوت بسیاری دارد شما باید در تزیین انها زمان و حساسیت بیشتری را به خرج دهید از سوی دیگر باید خاطر نشان کنیم که برای کیک های تولد تنوع بسیار زیادی موجود است و ایده ی مطلوبی به نظر می رسد که متناسب با سلیقه ی فردی که تولد او می باشد مناسب ترین آنها را در اولویت قرار دهید و از همه مهمتر هیچ گاه برای روز تولد یک کیک تولدی که به تازگی به طور ناکافی با طرز تهیه ی آن آشنا شده اید را در اولویت قرار ندهید زیرا زمان کم است و اگر کیک مورد نظر خوب از آب درنیاید مجبور به خرید کیک های حاضری خواهید بود. در نظر داشته باشید نکات بسیار ساده در طرز تهیه کیک تولد از جمله نحوه ی هم زدن و مقدار دقیق مواد اولیه ی به کار رفته در تهیه ی کیک ها می تواند نقش مهمی در نتیجه ی ار داشته باشد به همین دلیل همواره سعی کنید دستورالعمل های موجود را به طور دقیق دنبال کرده باشید در غیر این صورت همه ی زحمات خود را به باد خواهید داد. از سوی دیگر ناگفته نماند دستورالعمل ها و البته نکات کلیدی موجود برای هر کدام از انواع کیک ها متفاوت می باشد.در ادامه نکاتی که باید یه آنها توجه کنید را آورده ایم :

۱_تخم مرغ ها و همزن و ظرفتان نباید چرب و خیس باشند و حتی دستتان خیس نباشد که قطره ای آب وارد تخم مرغ ها شود.
۲_برای طرز تهیه کیک شیفون ۶ تخم مرغی قالب قطر ۲۰ سانت و ارتفاع ۱۰ سانت مناسب است که اگر قالبتان ارتفاع کوتاه میباشد قطرآن باید بیشتر باشد.
۳_باید موادتان 2/3 قالب را پر کند و 1/3 آن خالی باشد برای پف کیک
(برای اندازه گیری قالب و میزان مواد اصولا هر لیوان آب برای 1 تخم مرغ میباشد یعنی قالب را تا 2/3 لیوان آب بریزید و به تعداد لیوانها تخم مرغ مصرفی لازم است.)
۴_وقتی ازپخت‌کامل کیک اطمنیان حاصل کردید،فر را خاموش کرده و کیک را خارج کرده و در دمای محیط گذاشته تا خنک شود، اصلا نباید جای خنک مثلا روبروی باد پنکه و کولر بگذارید چون کیکتان شوک حرارتی میبیند و از جداره جمع میشود و کیکتان کوچک میشود.
باید در دمای محیط از داغی بیوفتد.
۵_سپس با پشت چاقو و یا پالت کیک را دیواره جدا کرده و روی صفحه های توری خنک کننده وارونه کرده و قالب را از آن جدا کرده و کاغذ روغنی را هم از روی کیک برداشته و میگذاریم تا خنک شود.
پس از ‌پخت کیک ها شما میتوانید آن را با خامه،گاناچ شکلات،پودر قند،گردو و...  به دلخواه خود تزیین کنید.

طرز تهیه ی گاناچ روی کیک تولد

مقداری شکلات را به روش بن ماری ذوب نمایید. بن ماری یعنی حرارت غیر مستقیم با بخار آب
میتوانید از شکلات های تخته ای ویا شکلات های تکه ای تلخ و‌یا شکلات های رنگی با طعم های شیزی،توت فرنگی و‌بلوبری که به صورت تخته ای در قنادی ها موجود است استفاده کنید.
باید آن را به‌تکه های کوچک تقسیم کرده و‌در ظرفی شیشه ای یا استیل روی بخار کتری بن ماری کنید.
بسته به سلیقه خود میتوانید مقداری شکر یا پودر قند هم‌به آن اضافه کنید.
سپس مقداری خامه را نیز پس از اینکه شکلات ها کاملا آب شد،به شکلات های آب شده اضافه کنید.
بسته به اینکه چقدر دوست دارید گاناچ شما رقیق یا غلیظ باشد باید خامه و‌شکلات را بریزید.
اگر غلیظ تر میپسندید نسبت خامه به شکلات باید به گونه ای باشد‌که شکلات ان بیشتر باشد،به طورمقدار به ازای ۵۰ گرم‌شکلات،۳۰ گرم‌خامه اضافه کنید.
و ‌چنانچه رقیق تر میخواهید خامه را بیشتر بریزید و‌ خوب مخلوط نمایید.
دو‌ دقیقه صبر کنید تا کمی خنک شود سپس با سیخ‌چوبی حفره های درون‌ بافت کیک‌ایجاد کرده و ‌گاناچ شکلاتی خامه ای را روی سطوح کیک‌بریزید.

دلایل، مشکلات احتمالی در طرز تهیه کیک

در ادامه ی مقاله، برای شما انواع دلایل خراب شدن کیک را میگوییم.

«علت گنبدی شدن و ترک خوردن کیک پس پخت»

۱_ممکن است درجه حرارت فر شما بیش از اندازه داغ بوده و مدت زمان گرم‌شدن آنهم احتمالا از نیم‌ساعت بیشتر بوده است.
۲_اگر مواد را در انتهای کار زیاد هم بزنید آن هم به شکلی غیر ازدورانی،این موضوع نیز سبب گنبدی شدن آن و ترک‌خوردنش میشود.
۳_میزان مایعات تان باید با میزان آرد تناسب داشته باشد، اگر مایعات زیادتر باشد و یا برعکس،آرد شما سنگین تر باشد،این نیز باعث خراب شدن کیک میشود.
۴_اگر کیک شما کاملا در طبقه ی وسط فر نباشد،و‌حرارتی از بالا یا پایین فر بیش از حد به آن بخورد هم باعث این امر میشود.

«نا متقارن شدن سطح کیک(رویه ی آن‌کج یا شیب دار شده باشد) »

۱-سطح کیک شما تراز نبوده است.
۲-بکینگ پودر را به خوبی با دیگرمواد مخلوط نکرده اید.
۳-مواد خشک را به خوبی الک نکرده بودید.
۴-هم‌چنین ممکن است قالب شما سبک بوده باشد و مواد پس از ریخته شدن در قالب در سطوح پخش شده(معمولا کاپ‌کیک‌هایی که در پوسته ی نازک مواد را بریزید اینگونه خواهند شد)

«طلایی نشدن تمامی قسمت های کیک و سفید و ‌قهوه ای بودن کیک(ناحیه ای سوخته و‌ناحیه ای نپخته) »

دو‌دلیل ممکن است باعث این امر بشود،
اول اینکه کیک شمادقیقا وسط فر نبوده است و در کناره های فر قرار داشته و‌حرارت به طور یکنواخت به آن نرسیده است.
دومین دلیل آن میتواند بر اثر این باشد‌که کیک‌شما دقیقا در طبقه ی میانی فر نبوده است.

«سوختن کیک در عین نپختن مغز آن»

مشکلات قبلی ذکر شده میز میتواند به این امر موجب شوند،به علاوه ی اینکه دمای فر زیاد باشد یا اینکه فر شما از قبل زیادی گرم‌شده باشد و محیط آن داغ و‌خشک‌شده باشد.

«دلایل چسبنده شدن کف کیک و حالت خمیری شدن کف آن»

اگر مواد‌خشک تان را سه بار الک نکنید و در کل مواد‌را به هم‌نزنید و‌به طور کامل مخلوط نشوند.
چنانچه مایعات درون کیک‌را بیشتر از آنچه‌که در دستور پخت نوشته شده ریخته باشید.
اگر که‌تخم مرغ های استفاده شده،یا زیادتر باشند‌و‌یا خیلی درشت باشند.
همگی موجب میشوند تا کف کیک‌شما خمیری و‌چسبنده بشود.

«سفت شدن بیش از حد کیک»

۱_ممکن است فر شما زیاد از حد داغ بوده است و‌یا مدت زمانی زیادی از گرم شدن آن گذشته است.
۲_آرد شما سنگین بوده،که نشان میدهد به دفعات کافی آن را الک نکردید و هواگیری در بین ذرات آرد به خوبی صورت نگرفته است.


«خوشرنگ ‌نبودن و‌تیره شدن در طرز تهیه کیک»

۱_آرد شما احتمال دارد که نا مرغوب بوده است.
۲_آرد،جوش شیرین و‌یا بکینگ‌پودر شما بیش از حد کهنه و‌قدیمی بوده است.
۳_هم‌چنین ممکن است ظرف شما مناسب برای اینکار نبوده و حرارت را بیش از حد به کیک‌منتقل کرده است.

«چسبیدن کیک به قالب،و‌جدا نشدن آن به آسانی»

ممکن است قالب تان را به خوبی چرب و‌یا آرد پاشی نکرده اید.
و یا اینکه کیک را بعد از پخت یا خیلی زود از قالب جدا کردید و‌یا خیلی دیر!  حدودا نیم ساعت بعد از اتمام پخت کیک باید برای جدا کردن آن از قالب اقدام کرد.

«دلایل خرده خرده شدن کیک»

این امر میتواند ناشی از زیاد بودن مقدار چربی و یا کم بودن مقدار شکر آن باشد.
همچنین اکر مواد کیک‌ را زیاد هم بزنید ان‌هم پس از افزودن آرد و نیز به طور غیر دورانی موجب ترک خوردن و‌خرد شدن کیک‌میشود.
دو عمل دیگر نیز همچون جدا کردن کیک‌از قالب هنگامی که هنوز داغ است و به خوبی خنک نشده و نیز استفاده ی بیش از حد از شکر یا بکینگ‌پودر میتواند دلیل خرد شدن کیک شما باشد.

فیلینگ گذاری در طرز تهیه کیک‌تولد

فیلینگ کیک یا پر کردن کیک اصطلاحی است که به خامه‌کشی کیک اطلاق می‌شود. برای فیلینگ گذاری کیک به دلخواه خود میتوانید از موادی که به طبع و ‌مزاج و ‌سلیقه ی شما خوش می آید استفاده کنید.

موارد لازم برای فیلینگ کیک

•    خامه‌ قنادی
•    شربت برای خیس کردن سطح کیک
•    قلم‌مو
•    موز حلقه شده
•    گردوی خرد شده
•    شکلات چیپسی
•    شکلات آب شده و یا شکلات صبحانه
•    ترافل

سه‌مورد آخر اختیاری بوده و‌بنا به دلخواه میتوانید به کیک‌اضافه کنید و ‌یا اصلا نریزید.

دستور انجام فیلینگ کیک تولد

ابتدا کیک‌ خود را به ارتفاع های هم اندازه تقسیم کرده،معمولا ارتفاع هر لایه برای برش دادن بین ۳ تا ۵ سانت باشد.
سپس با چاقوی بزرگ،به صورت یکنواخت لایه ها را برش میزنید.
برای خیس کردن سطح کیک،شما به شربتی شیرین نیاز دارید.
برای این منظور میتوانید از مخلوط ؛
شیر کاکاعو و‌شکر ، آب آناناس و‌شکر، آب پرتقال و‌شکر و یا اب هر نوع میوه ی دیگری که بهتر است طعم آن متناسب با حال هوای کیک‌شما باشد را انتخاب کنید.
سپس به وسیله ی قلم‌مو، تمامی لایه های کیک‌را که‌برش زده اید،پشت و‌روی آن را به‌وسیله ی شربت شیرین،آغشته کنید.
حواستان باشد در خیس کردن سطح‌ کیک ‌به وسیله ی شربت زیاده روی نکنید.
زیرا بافت کیک‌ شما ممکن است خمیری شود.
بعد از آن،مقداری از خامه قنادی زده شده را با پالت روی سطح‌ کیک بمالید.
اکنون نوبت پر کردن لایه ها با مواد دلخاه است.
برخی آن را ساده دوست دارند و‌برخی نیز موز گردو شکلات چیپسی و شکلات آب شده و‌شکلات صبحانه را نیز میپسندند،پس بنا بر ضاعقه تان،از این مواد در لایه ای از کیک‌ که خامه را بر روی آن آغشته کردید،قرار دهید.
سپس مجددا مقداری دیگر از خامه قنادی را روی مواد بمالید.
و برش بعدی و لایه ی بعدی کیک را روی آن قرار دهید
بدین‌ترتیب تمامی لایه هارا با خامه قنادی و انواع مواد دلخاه خود فیلینگ گذاری کنید.

دوستان عزیز مراحل آماده سازی کیک تولد باید به صورت مرحله ای انجام شوند تا کیکتون کاملا باهمدیگر مچ شوند و به قول معروف جا بیوفتد.
دو شب قبل از اینکه کیک را برای تولد بخواهید، کیک پایه را آماده میکنید و به آن مانند آموزش نگهداری کیک داخل یخچال استراحت میدهید (یک شب تا صبح)
روز بعد فیلینگ گذاری میکنید و مجدد ۴،۵ ساعت داخل یخچال استراحت میدهید.
مرحله آستر کشی را انجام میدهید و حدود ۳،۴ ساعت داخل یخچال استراحت داده.
سپس مرحله کاور کشی را انجام میدهید و باز داخل یخچال استراحت داده که زمان استراحت بستگی به تزیین دارد.
(بعضی از تزئینات ۳،۴ ساعت استراحت کافی میباشد و بعضی ها هم باید یک شب تا صبح استراحت ببیند که خامه ما سرمای کافی را داشته باشد.)سپس تزیین کرده.
برای مثال:
جمعه تولد میباشد. چهارشنبه شب کیک پایه را زده. پنج شنبه مراحل فیلینگ و آستر و کاور را انجام داده.
جمعه نوش جان کرده. نگران نباشید،کیک به هیچ وجه خشک و خراب نخواهد شد  بلکه خوشمزه تر نیز میشود چون طعمها با همدیگر مخلوط شده اند.

معرفی انواع فیلینگ در طرز تهیه کیک تولد

1_فیلینگ نوتلا؛
شکلات نوتلا را به‌میزان دلخواه بین لایه های خامه‌گذاری شده بریزید.
2_فیلینگ کرم پنیری:
برای این منظور، مقداری پنیر ماسکار پونه به خامه خود اضافه کنید.  نسبتها کاملا سلیقه ای هست اما معمولا برای هر 1 کیلو خامه قنادی 100 تا 200 گرم پنیر ماسکار پونه استفاده میشود.
3_فیلینگ کرمفیل:
معمولا برای 1کیلو خامه قنادی 150 تا 200 گرم کرمفیل میزنن که باز سلیقه ای هست میتوان کم و زیادش کرد. کرمفیل را از لوازم قنادی ها میتوانید تهیه کنید.
4_خامه نسکافه ای:
همان ابتدا قبل از فرم دهی داخل خامه الک کرده تا فرصت رنگ دهی و طعم دهی به خامه را داشته باشد. میتوان از نسکافه غلیظ هم بعداز فرم گرفتن استفاده کرد ولی باید خیلی غلیظ باشد که خامه را شل نکند.
5_خامه شکلاتی:
پس از فرم گرفتن خامه پودر کاکائو را داخل آن الک کرده و همزده.
6_مارمالاد
دقت کنید که از مارمالاد شل و آبکی استفاده نکنید.
7_سس شکلات:
از انواع سس ها میتوانید استفاده کنید فقط نباید شل و روان باشد.
در تمامی فیلینگ ها میتوانید از موز و انواع مغزیجات برحسب سلیقه استفاده کنید.
در انتها،مجددا تاکید میکنم که به جنس فیلینگ انتخابی خود دقت کنید که هم نوع کیک و‌طعم‌کیک‌شما باشد.
بنا بر مثال اگر کیک شما با طعم‌شکلاتی تهیه شده،فیلینگ آن با شربت شیر کاکاعو باشد و همچنین اگر کیک شما میوه ای است،فیلینگ و‌شربت آن میز با همان طعم انتخاب بشود.
درادامه ی مطلب برای شما‌ چگونگی فرم دادن خامه قنادی و نکات خامه ی فرم گرفته را جهت خامه کشی که مرحله سوم طرز تهیه کیک تولد است به تفصیل شرح میدهیم.

نکاتی در مورد خامه قنادی در طرز تهیه کیک تولد

۱_نوع خامه ی انتخابی شما بسیار در کیفیت کار تاثیر گذار است بنابراین مهم است که چه نوع خامه ای انتخاب میکنید.
خامه ی انتخابی شما باید بالای ۳۰ درصد چربی داشته باشد. و این نکته ای است که در فرم گرفتن خامه بسیار حائز اهمیت میباشد. خامه هایی که درصد چربی پایینی دارند و ‌به نوعی رقیق هستند،دیرتر فرم گرفته و‌در حین خامه کشی و تزیین کیک با خامه نیز نتیجه ی نهایی  مورد نظر را دچارمشکل میکنند.
۲_دقت کنید که پره های همزنی که با آن خامه را میزنید،همچنین ظرف شما کاملا تمیز،خشک و بدون قطره ای آب،و همچنین در دمای سرد باشند.
اگر ظرفی که در آن خامه را میزنید،گرم باشد و یا حین کار گرم شود،خامه شما شل شده و‌یا دیرتر میگیرد. ممکن است حتی اصلا نگیرد!
پس در اینجا توصیه میکنیم از ظرف رسانایی استفاده کنید. استفاده ازکاسه با جنس استیل گزینه ای مناسب است.
اگر مقدار خامه شما زیاد است و‌کار خامه کشی شما به طول می انجامد،در ظرفی تکه هایی یخ قرار دهید سپس ظرف استیل خود که قرار است خامه را در آن برنید داخل ظرف پر از یخ قرار دهید به گونه ای که سطح زیرین ظرف خامه شما در تماس با یخ ها باشد و‌دمای آن سرد بماند.
۳_هم چنین ۷ دقیقه قبل از شروع به کار،پره های همزن خود را در فریزر قرار دهید تا کاملا سرد باشند.
۴_نکته ی مهمتری که باید حتما در رعایت آن دقت کنید دمای خود خامه است.
خامه قنادی را هنگامی که خریداری میکنید باید کاملا در فریزر نگهداری کنید. وهر زمان نیاز به مصرف آن داشتید،چند ساعت قبل ان را در دمای یخچال ویا در دمای محیط قرار دهید تا کمی از حالت یخ زدگی خارج بشود.
دقت کنید خامه شما نباید کامل کامل آب شده و‌شل شود،زیرا درین صورت به هیچ‌عنوان فرم‌نمیگیرد،میزان آب شدن یخ خامه،باید چیزی در حدود بستنی باشد. (نه‌کاملا سفت،و‌نه شل و‌آبکی!)
۵_اکنون که دمای خامه شما به اندازه مورد نظر رسید،نوبت زدن آن است. همزن را روشن کنید و‌آنقدر بزنید تا خامه کاملا فرم گرفته و زمانی که خامه به پره های همزن بچسبد یعنی اماده است. برای تشخیص اینکه چه میزان باید خامه را زد،در درجه اول به جنس خامه بستگی دارد،بسیاری از مارک های خامه همچون مارک میهن بسرعت و‌در ده دقیقه فرم‌ میگیرند اما ممکن است مارک های دیگر دیرتر فرم‌ بگیرند.
در درجه ی دوم،زمانی که شما بارها اینکار را انجام‌دادید،برحسب تجربه متوجه خواهید شد که چه میزان همزدن آن کافی میباشد،اما به طور کلی دو ‌نکته است که با توجه به آن میتوان گفت خامه فرم‌گرفته و آماده ی استفاده است؛
الف_وقتی ظرف را برمیگردانید خامه نمیریزد و آنقدر سفت شده که به پره های همزن نیز میچسبد.
ب_رنگ خامه باید مات شود و حالت براق نداشته باشد.
۶_توجه کنید که بیش از حد نیز نباید آن را هم بزنید زیرا موجب خشکی خامه شده و تبدیل به شکلی مانند کره میشود! و‌در هنگام‌تزیین،ترک میخورد.
۷_ خامه بعد از فرم‌گرفتن بلافاصله برای فیلینگ و‌کاور کیک‌ها و‌شیرینی های تر باید مورد استفاده قرار گیرد ،هرچه زمان بگذرد و‌خامه گرم‌بشود ،انسجام و رنگ شفاف خود را از دست میدهد.
۸_اگر کار خامه کشی شما طول میکشد،بهتر است ظرف خامه های زده شده در محیطی سرد قرار گیرد بدین منظور آن قسمت از خامه که در قیف در دست شماست روی کیک اجرا شده و‌مابقی آن را در حین کار در یخچال بگذارید.
۹_ در زمان استفاده از خامه،حجم زیادی از خامه را درون قیف نریزید!  زیرا در حین‌کار با گرمای دست داغ و‌گرم‌شده و‌کار را خراب میکند.
۱۰_برای رنگی کردن خامه،بهتر است در دور های نهایی و‌یا حتی زمانی که خامه کاملا فرم گرفته رنگ‌را به آن اضافه کنید و‌سپس با دور کند همزن و‌یا حتی قاشق،رنگ‌را با خامه ی فرم‌گرفته کاملا مخلوط کنید.
۱۱_برای مراحل فیلینگ گذاری، آستر کشی یا خامه کشی و‌تزیین کیک‌با خامه،مقدار متناسبی از خامه ی فرم گرفته را در قیف مخصوص ریخته و استفاده کنید.
بنابر نیاز خود از ماسوره های متنوع با شماره های متنوع که هر کدام کاربرد خاص خود را دارند استفاده کنید تا زیبایی کار و‌تمیزی کار چند برابر شود.
قیف های یکبار مصرف پلاستیکی بهترین‌نوع قیف بوده و‌کاربرد بهتری دارند. و‌راحتی و‌تمیزی کار شمارا تضمین میکند.

باید و نباید هایی در مورد طرز تهیه کیک تولد

با استفاده از آموزشگاه آشپزی "آشپزشو قنادشو" می توانید در یک بازه ی بسیار کم با بهره مندی از مدرسین کاردان به طرز تهیه کیک تولد دسترسی داشته باشید پکیج هایی که به این منظور آماده شده و در اختیار شما قرار می گیرد شامل فیلم های آموزشی انواع مختلف از کیک ها است اگر چه در گذشت بسیاری از افراد با استفاده از کتاب های آشپزی سعی در تهیه ی انواع مختلف از غذاها و البته کیک ها داشته اند ولی امروزه ما سعی کرده ایم جلوه ای دیگر از آموزش ها را در اختیار شما قرار داده باشیم به گونه ای که شما بتوانید با استفاده از فیلم های آموزشی مطالب و نکات کلیدی را به سادگی درک کنید . اطلاعات کامل توسط مدرسین به زبان ساده توضیح داده می شود و از سوی دیگر شما می توانید با تمرین های کافی در مدت زمان دلخواه کیک های مختلفی را تهیه کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و ثبت نام در دوره های آموزش انواع کیک ها با شماره ای موجود با ما در ارتباط باشید.

مقالات مرتبط

0
دیدگاه
دیدگاه کاربران