مشاوره میخواید یا سؤال دارید؟ :
۰۲۱۶۶۷۱۵۴۶۶

باریستا

۱
دی ۱۳۹۸ /
نویسنده سرآشپز فرنود

تهیه کردن انواع قهوه، اسپرسو و... به خودی خود از طریق یک دستگاه قهوه ساز تهیه نمی شود. مهارت بالایی می ‌خواهد. مهارتی که موجبات خلق یک حرفه ی جذاب شده است. حرفه ای که در کافه ‌های سرتاسر جهان با عنوان باریستا از آن یاد می ‌شود.

فهرست مطالب

 

از باریستا کار در کافه ها چه می دانید؟

قهوه و مشتقات آن از جمله نوشیدنی ‌های پرطرفدار در جهان است. این نوشیدنی داغ که می ‌تواند به راحتی هر انسان خسته ای را سرحال بیاورد، جدا از خاصیت های انرژی بخشی که دارد، خیلی خوشمزه و خوش عطر است. بسیاری هستند که تلخی قهوه را دوست دارند. بعضی ها آن را با شیر گرم می پسندند و خیلی ‌ها هم علاقه وافری به خانواده شلوغ انواع ‌قهوه دارند؛ اما تهیه کردن انواع قهوه، اسپرسو و... به خودی خود از طریق یک دستگاه قهوه ساز تهیه نمی شود. مهارت بالایی می ‌خواهد. مهارتی که موجبات خلق یک حرفه ی جذاب شده است. حرفه ای که در کافه ‌های سرتاسر جهان با عنوان باریستا از آن یاد می ‌شود. البته امروزه می توانید در جمع فعالیت های آموزشگاه آشپزی نیز شاهد آموزش این هنر جذاب کافه نشین باشید. در نظر داشته باشید که آموزش باریستا در فهرست بلند بالای آموزش آشپزی قرار می گیرد.

آموزش باریستا در آموزشگاه آشپزی

اما این باریستا کیست؟ دقیقا چه کاری انجام می دهد؟ چه توانایی هایی دارد؟ و فضای کاری آن چگونه است؟ این ها سوالاتی هستند که در این مقاله قصد پاسخ برای آنها را داریم.

باریستا کیست و چه کاری انجام می دهد؟

شنیده اید که می گویند فلانی قهوه های خوبی تهیه می ‌کند. و یا اسپرسو های فلان کافه خیلی خاص و خوش‌ طعم هستند. اصولا این تفاوت ها از کجا می آید؟ خب، تهیه کردن اسپرسو و یا انواع قهوه و دیگر نوشیدنی ‌های گرم به مانند هر فرآیند دیگری در دنیای پخت و پز فوت و فن هایی دارد. مهارت می ‌خواهد و در نهایت تسلط کامل بر تمام جنبه های گوناگون تهیه کردن انواع قهوه را طلب می ‌کند. به همان اندازه که یک سرآشپز ماهر می ‌تواند غذا های لذیذ تهیه نماید، یک باریستا کار حرفه ‌ای نیز می ‌تواند انواع نوشیدنی های گرم و دلنشین را آماده سازد. اصولاً تفاوت کیفیت کار کافه ها در سطح شهر از جانب لوازم و ابزار و تجهیزات نیست؛ بلکه تفاوت در مهارت باریستا کار آنها می باشد.
باریستا یک اصطلاح ایتالیایی است. کسی است که با مسئولیت تهیه کردن انواع نوشیدنی های گرم، خصوصاً اسپرسو در کافه ها فعالیت می کند. در گذشته وظایف  یک باریستا کار در تهیه کردن نوشیدنی ها بر پایه ی قهوه بوده است؛ اما همراه با باز شدن پای دیگر نوشیدنی های گرم در دل کافه ‌ها، فضای مهارتی باریستا کار ها از دنیای قهوه فراتر رفته و امروزه تهیه کردن تمام نوشیدنی های گرم و سرد در کافه ها بر عهده ی آنها می باشد.

باریستا - آموزشگاه آشپزی

اما مهارت کار باریستا کار ها از کجا می آید؟ مگر آنها چه چیزی می دانند که از عهده هر کسی بر نمی آید؟! اگر قهوه می خورید و قهوه خود را همراه با بسته های آماده ی کارخانه ‌ای تهیه می کنید، تمام مهارت شما در ساخت قهوه همراه می ‌شود با یک لیوان آب جوش و یک قاشق مرباخوری و مقداری شکر و شاید اندکی شیر که البته آن هم همواره در نسبت های متغیر تهیه خواهید کرد. حالا اگر از شما بخواهند فلان مدل قهوه با فلان شرایط ویژه را تهیه کنید، چه خواهید کرد؟
مهارت باریستا کار ها در همین نکته ها نهفته است. آنها به خوبی بر تمام قهوه های مطرح جهانی مسلط هستند. عطر و طعم آنها را می شناسند. انواع گوناگون تهیه کردن قهوه را می ‌دانند. از نسبت ها به طور دقیق آگاهی دارند و مهمتر از همه، می‌ دانند که برای تهیه کردن یک اسپرسو خاص و خوش عطر همراه با انواع متریال های گوناگون از چه میزان دما، فشار آب و مدت زمان آماده سازی استفاده کنند.

معیار باریستا کار چگونه تعیین می شود؟

هر چند وظیفه تهیه انواع نوشیدنی های سرد و گرم در کافه ها را بر عهده باریستا کار ها نهاده ‌اند؛ اما اصل ماجرا در هر کافه ای قهوه های آن است. از این رو اصالت کار باریستا کار ها که همان تهیه کردن قهوه های اصیل و باکیفیت است، هرگز گم نخواهد شد.
باریستا کار خوب، فردی است که می ‌تواند قهوه هایی اصیل و باکیفیت تهیه کند. از این رو در تعیین مهارت های یک باریستا کار همواره از او می ‌خواهند که یک قهوه درست کند. و این درست کردن قهوه، ماجرای ساده ‌ای نیست. یک مهارت با زیر و بم بسیار است. دوره های آموزشی خاص خود را دارد و شاید نیاز به سال ها تجربه اندوزی باشد تا بتواند در امر درست نمودن یک قهوه خوب موفقیت حاصل کند.

دوره باریستا در بهترین آموزشگاه آشپزی تهران

باریستا کار حرفه ‌ای مطالعه وسیعی دارد. ایده های نوین در دنیای قهوه را می ‌شناسد. تمرین های بسیار می ‌کند و همراه با تکرار، مهارت ‌های تهیه قهوه خود را افزایش می‌ دهد. البته چاشنی خلاقیت و دغدغه ایده های جدید نیز می ‌تواند فضای کاری باریستا را جذاب و متنوع و به غایت حرفه ‌ای نماید.

مهارت های ابتدایی در آغاز کار باریستا

یک باریستا کار مبتدی باید بتواند از عهده مقدمات کار کافه برآید. قهوه های کلاسیک و پایه را تهیه کند. از نوشیدنی ‌های مطرح و شناخته شده آگاهی لازم را داشته باشد و به حد نیاز از توانایی تشخیص قهوه های گوناگون و تعیین سطح کیفی آنها برآید. از طرفی کافه ها همراه با دستگاه های متنوعی هستند. آشنایی با این دستگاه ‌ها نیز از مقدمات کار باریستا می باشد. از این رو می ‌توان عمده مهارت های باریستا کار ها را در موارد زیر خلاصه کرد.

  • مهارت در طعم شناسی و خلاقیت در ایجاد طعم های جدید
  • آشنایی در تهیه انواع قهوه های کلاسیک و مدرن
  • توانایی در هنر لاته آرت (که با عنوان هنر شیر قهوه نگاری نیز از آن یاد می شود.)
  • تسلط بر دستگاه‌ های آسیاب قهوه و آشنایی با میزان آسیاب کردن انواع قهوه
  • تسلط بر اصول ساخت اسپرسو ها و توانایی کار با دستگاه های اسپرسو ساز

وظایف یک باریستا کار چگونه تدوین می ‌شود؟

جدا از تهیه کردن انواع نوشیدنی های گرم و سرد، باریستا کار تقریبا شخص محوری هر کافه ای می باشد. وظایف باریستا کار ها چیزی فراتر از ایستادن در کنار دستگاه ‌های قهوه ساز است. آنها باید بتوانند مسیر سرو نوشیدنی ها در محیط کافه را مدیریت کنند. از این رو عمده وظایف تعریف شده ی باریستا کار ها را می توان به قرار زیر فهرست کرد.

  • تهیه انواع قهوه و دیگر نوشیدنی های سرد و گرم.
  • مدیریت بر منوی کافه با در نظر گرفتن سلایق مشتریان.
  • نظارت دائمی بر مواد مصرفی کافه و مسیر خرید مواد اولیه.
  • نظارت بر سفارشاتی که برای مشتری ها آماده شده است.
  • توانایی مشاوره ‌های لازم برای مشتریانی که دائماً می ‌خواهند از دانش قهوه سازی سر در آورند و احتمالاً هر کدام ایده ‌هایی شخصی از تجربیات خود دارند.

 

معرفی باریستا توسط آموزشگاه آشپزی آشپزشو

در انتها باید گفت که باریستا یک هنر در دنیای آشپزی است. برای کسانی که می خواهند این هنر را فرا گیرند، هست آموزشگاه آشپزیی که به صورت حرفه ای مهارت های باریستا را آموزش می دهد. آموزشگاه آشپزی "آشپزشو قنادشو"  می تواند به شکل تخصصی این هنر را آموزش دهد و نگاهی حرفه ای برای این هنر ایجاد کند. به هر حال هر ماجرایی که در مسیر خوردن انسان قرار گیرد می تواند مورد هدف آموزش آشپزی باشد. در امر آموزش آشپزی جدا از ماجرایی که در جستجوی فراگیری آن هستید، باید همراه با شوق و ذوق و جدیت بسیار پیگیر اشتیاق خود باشید.

0
دیدگاه
دیدگاه کاربران