مشاوره میخواید یا سؤال دارید؟ :
۰۲۱۶۶۷۱۵۴۶۶

آموزش آشپزی، طرز تهیه کباب کوبیده

۸
فروردین ۱۳۹۹ /
نویسنده Royakashef

طرز تهیه کباب کوبیده به عنوان یک غذای لذیذ و پرطرفدار ایرانی، فوت و فن خاص خود را دارد. کباب کوبیده از جمله غذاهای مجلسی به حساب می آید، که در ایران محبوبیت زیادی دارد. حال برای آن که بتوانید کبابی خوشمزه و آبدار در منزل تهیه کنید، لازم است نکاتی را مورد توجه قرار دهید. چرا که درست کردن کباب کوبیده با کیفیت و طعم همانند کباب های رستوران ها و کباب فروشی ها کار چندان ساده ای نیست. پس با ما همراه باشید و به نکاتی که در ادامه برای طرز تهیه کباب کوبیده گفته می شود، استفاده نمایید. امید است که پس از این آموزش، کباب کوبیده ای خوشمزه در منزل با دستان خود تهیه نمایید و از آن در سفره مهمانی های خود استفاده کنید.

شما میتوانید با مراجعه به سایت آموزشگاه آشپزی "آشپزشو قنادشو" علاوه بر آموزش طرز تهیه کباب کوبیده از آموزش های دیگرماندد آموزش آشپزی، طرز تهیه انواع جوجه کباب و یا  معرفی انواع کباب مشهور ایرانی نیز بهره مند شوید همچنین می توانید از دوره های آموزشی مهارتی که برای شما در نظر گرفته شده استفاده کنید و مدرک معتبر بین المللی دریافت کنید که میتواند شانس شما را برای مهاجرت از طریق آشپزی افزایش دهد.

فهرست

 

معرفی کباب کوبیده

کباب کوبیده از جمله غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی بوده که کمتر کسی پیدا می شود که این غذا را دوست نداشته باشد. کباب کوبیده در مراسم و مجالس مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد و افراد زیادی برای پذیرایی از مهمانان خود کباب کوبیده را انتخاب می کنند. مزه ی کباب کوبیده خانگی و کباب کوبیده رستوران ها تفاوت هایی دارد. برای درست کردن کباب کوبیده در منزل بهتر است به نکات مهم طرز تهیه کباب کوبیده توجه نمایید. آموزشگاه آشپزی آشپزشو قنادشو ارائه دهنده دوره های آموزشی آشپزی با بهترین کیفیت می باشد. شما می توانید با شرکت در این دوره های آموزشی با طرز تهیه کباب کوبیده و سایر غذاهای ایرانی آشنا شوید. هم چنین برای کسانی که به دنبال دریافت مدرک بین المللی آشپزی هستند، آموزشگاه آشپزی "آشپزشو قنادشو" یکی از بهترین انتخاب ها به حساب می آید.
یکی از مهم ترین نکات در طرز تهیه کباب کوبیده، شیوه سیخ کردن کباب می باشد. در ادامه به بیان برخی از موارد مهم در طرز تهیه کباب کوبیده می پردازیم. با ما همراه باشید.

طرز تهیه کباب کوبیده در منزل

طرز تهیه کباب کوبیده به عنوان یک غذای لذیذ و پرطرفدار ایرانی، فوت و فن خاص خود را دارد. کباب کوبیده از جمله غذاهای مجلسی به حساب می آید، که در ایران محبوبیت زیادی دارد. حال برای آن که بتوانید کبابی خوشمزه و آبدار در منزل تهیه کنید، لازم است نکاتی را مورد توجه قرار دهید. چرا که درست کردن کباب کوبیده با کیفیت و طعم همانند کباب های رستوران ها و کباب فروشی ها کار چندان ساده ای نیست. پس با ما همراه باشید و به نکاتی که در ادامه برای طرز تهیه کباب کوبیده گفته می شود، استفاده نمایید. امید است که پس از این آموزش، کباب کوبیده ای خوشمزه در منزل با دستان خود تهیه نمایید و از آن در سفره مهمانی های خود استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه کباب کوبیده برای ۲نفر

•    گوشت چرخ کرده (۳۰۰الی۵۰۰گرم)
•    پیاز ( ۲عدد متوسط)
•    گوجه فرنگی (۲ عدد متوسط)
•    ادویه های مورد نیاز؛نمک، دانه خرد شده فلفل سیاه و سماق و پاپریکا (به مقدار لازم)

طرز تهیه کباب کوبیده

مهم ترین گام در تهیه کباب کوبیده انتخاب گوشت و چگونگی آماده کردن آن است.
 برای داشتن یک کباب کوبیده لذیذ بهتر است از مخلوط گوشت گوسفند و گوساله استفاده بشود.
۱_ اولین مرحله، تنظیم مقدار چربی و خرد کردن گوشت‌ها است. سعی کنید از مخلوط گوسفند و گوساله استفاده کنید.
۲_می‌توانید مقداری چربی یا دنبه هم به آن اضافه کنید.
علت‌ استفاده ترکیبی از گوشت گاو و گوسفند، جلوگیری از خشک بودن یا چربی بیش از حد گوشت است. هم‌چنین بهتر است گوشت را از سردست یا ران گوساله و قلوه‌گاه گوسفند انتخاب کنید.
۳_ دراین مرحله باید ادویه ها به گوشت اضافه شوند، حتما  قبل از چرخ کردن گوشت به آن اضافه کنید تا به خورد گوشت برود و هنگام چرخ شدن به خوبی  مخلوط شوند.
 کباب کوبیده باید خوش نمک باشد، پس در ریختن نمک کمی زیاده روی کنید.
دانه های فلفل سیاه را آسیاب کرده و کمی سماق و پاپریکا نیز اضافه کنید.
۴_سپس پیاز ها را شسته،پوست آن را گرفته و با کوچکترین دنده ی رنده،آن را رنده کنید
تا به صورت کاملا ریز یا پوره در بیاید.
اگر پیازها درشت باشند و یا هم اندازه نباشند در کیفیت نهایی کباب بسیار تاثیر میگذارد،ممکن است خوب پخته نشوند و‌یکدستی بافت کباب کوبیده را بهم بزند.
۵_گام‌بعدی،گرفتن آب پیاز هاست،میتوان در صافی آن را رد کرد،تا کاملا آب آن خارج‌شده و‌آب پیاز را در ظرفی دیگر جدا‌کنید.
دقت کنید که اگر پیازهای رنده شده به همراه آب آن با گوشت مخلوط شوند،باعث میشود گوشت استحکام لازم خود را هنگام‌به سیخ کشیده شدن حفظ نکند.
۶_نکته ی مهمی که در اینجا باید مد نظر داشته باشیم این است که،برای یکدست شدن گوشت کباب حداقل باید آن را تا سه مرتبه چرخ کنید و بسیار ریز چرخ شوند.
۷_اکنون زمان آن رسیده است که پیاز های رنده شده را که قبلا آب آن خارج شده،به گوشت های چرخ شده اضافه کنید.
۸_مخلوط گوشت‌چرخ شده و‌پیاز را به‌خوبی با دست ورز دهید تا همگی یکدست شوند. ورز دادن مرحله ی بسیار تاثیر گذاری است تا گوشت ها هنگام به سیخ کشیده شدن و‌ در حین‌  پخت وا نروند.
۹_بعد از ورز دادن کافی،میتوان یکبار دیگر مواد را چرخ کرد،و‌انبار با دنده ی ریز چرخ شوند. با این حرکت،بافت کباب لطیف تر شده و طعم بسیار مطلوبی در نهایت خواهد داشت.
۱۰_اکنون زمان استراحت دادن به مواد است،آن هارا در ظرفی ترجیحا شیشه ای قرار داده و روی آن را با سلفون پوشانده و‌به مدت ۳ساعت در یخچال استراحت دهید.
۱۱_پس از گذشت زمان کافی از استراحت گوشت ها،آن را از یخچال خارج کرده و‌مجددا ورز دهید
اکنون کباب ها آماده هستند تا به سیخ کشیده شوند.
۱۲_در این مرحله شما باید آب پیازی که قبلا کنار گذاشتید را به نزد خود آورده و برای به سیخ کشیدن کباب،دست خود را با آب پیاز ها تر کنید.
۱۳_مقدار کمی از گوشت هارا برداشته و مدام دست خود را با آب پیاز تر در حین کار ،تر کنید.
۱۴_برای به سیخ کشیدن کباب،از بالای سیخ شروع کنید و‌مقداری از گوشت ها را برداشته و از قسمت بالایی سیخ شروع به فشردن آن و‌ یکنواخت کردن شکل گوشت در سطح سیخ کنید.
۱۵_بعد از اینکه  مرحله ی به سیخ کشیدن‌ کباب ها پایان یافت،منقل و ذغال را آماده کنید.
۱۶_کباب‌ها را بر روی منقل بگذارید و ابتدا سریع باد بزنید تا گوشت خودش را بگیرد، سپس سیخ ها را به طور مداوم بچرخانید تا کباب کوبیده نسوزد و به صورت یکدست پخته شود. بعد از آماده شدن کباب‌ها، گوجه‌ها را سیخ کنید و آن ها را نیز کباب کنید.

‌طرز تهیه کباب کوبیده مرغ

دستور پخت آن تا حد زیادی،همانند کوبیده ی معمولی با گوشت گوسفند است.

مواد لازم برای تهیه کوبیده ی مرغ برای ۲نفر

•    سینه ی مرغ ۳۰۰گرم
•    سیر ۲ حبه
•    پیاز ۱عدد بزرگ
•    کره ۲۵گرم
•    زعفرام دم کشیده ۱ قاشق غذاخوری
•    نمک فلفل سیاه و‌زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه کوبیده ی مرغ

در تهیه ی کوبیده مرغ بهتر است که از گوشت یکدستی استفاده شود که همان سینه و فیله مرغ میباشد.
اکنون به سراغ مراحل پخت آن میرویم
۱_ابتدا گوشت مرغ را بشورید و در ظرفی کنار بگذارید تا آب آن برود و‌خشک شود.
۲_سپس آن را دو‌مرتبه متوالی چرخ کنید.
۳_در مرحله ی بعدی مرغ های چرخ شده را در ظرفی ریخته و سیر و پیازی که باید آن را به صورت بسیار ریز رنده کرده باشید را در این مرحله به مرغ های چرخ شده بیفزایید.
۴_دقت کنید که آب سیر و‌ پیاز رنده شده را بگیرید و جدا کنید و به هیچ‌عنوان آب ان هارا درون گوشت های چرخ شده نریزید.
۵_اکنون نمک فلفل و زردچوبه را به مجموعه ی موادمان اضافه میکنیم.
۶_در این قسمت هم باید گوشت های چرخ شده به خوبی ورز داده شوند‌‌ به حدی که با مواد اضافه شده به خوبی مخلوط شده و یکدست شوند.
۷_پس ازورز دادن کافی گوشت ها با مواد افزوده شده ،آن هارا درون ظرفی ترجیحا شیشه بریزید و با سلفون درب ان را بپوشانید.
۸_حالا اجازه دهیدمواد تان حداقل ۳ ساعت در یخچال استراحت بکنند‌
۹_بعد از گذشت زمان استراحت، مواد را از یخچال بیرون بیاورید و مانند نکات گفته شده در کباب کوبیده،آنهارا به سیخ بکشید.
۱۰_اکنون به مرحله ی پختن آن میرسیم. برای پخت کوبیده ی مرغ،دو‌روش وجود دارد:

روش اول: پختن کباب کوبیده مرغ بر روی ذغال و‌منقل

برای پختن کوبیده ی مرغ بر روی ذغال،دقت داشته باشید که ذغال های تان به صورت کاملا یکدست روشن شده باشند. زیرا ذغال خام علاوه بر اینکه در طعم کباب تاثیر میگذارد و‌طعم آن را خراب میکند ،برای سلامتی تان هم مضر است.
پس از اینکه منقل ذغال آماده شد سیخ ها را با دقت روی منقل قرار دهید و خیلی تند باد بزنید تا کباب ها خودشان را بگیرند ، پس از اینکه کباب ها خودشان را گرفتند آنها را به صورت متداوم بچرخانید تا به صورت یکنواخت مغز پخت شوند.
پس ازپخت کامل،اکنون به سس خوشمزه ای برای سرو‌کردن نیاز دارید
برای تهیه سس، ابتدا کره را آب کنید و در یک کاسه کوچک با زعفران دم کرده مخلوط کنید. در مراحل پایان پخت کباب با یک قلموی کوچک سس کره را روی کباب ها بمالید. این کار باعث می شود طعم و رنگ کباب ها بهتر شود.

روش دوم: پختن کباب کوبیده مرغ  در تابه

مایه ی کوبیده ی مرغ را در سیخ های استیل کوچک به سیخ کشیده و درون تابه ی دو‌طرفه با مقدار کمی روغن و‌حرارت بسیار ملایم،میپزیم.

کباب کوبیده دورنگ

کوبیده‌ی دورنگ‌ ترکیبی از  کباب کوبیده با گوشت مرغ و‌کباب کوبیده با گوشت گوسفند میباشد.
برای اینکار از هر دو‌نوع گوشت استفاده کرده و‌مانند‌مراحل گفته شده در بالا،عمل میکنیم،تنها هنگام‌به سیخ کشیدن گوشت ها،در یک‌عدد سیخ به‌مقدار مساوی از گوشت مرغ و‌گوشت گوسفند برداشته،و به فاصله پنج سانت از یکدیگر باهم میکس میکنیم.

مجموعه نکات طلایی در طرز تهیه کباب کوبیده

درست کردن کباب کوبیده در منزل همواره نیازمند دقت و حوصله می باشد. در ابتدا شاید کار دشواری به نظر برسد اما اگر به طور اصولی به طرز تهیه کباب کوبیده بپردازید، با مشکلی مواجه نخواهید شد. خیلی از افراد از طاقت فرسا بودن پروسه ی درست کردن کباب کوبیده شکایت دارند و می گویند کباب کوبیده ای که در منزل درست می کنند به هیچ وجه به کباب کوبیده های بیرون شباهتی ندارد. در اینجا باید توجه نمایید که یکی از اشکالات ممکن است در طرز تهیه کباب کوبیده رخ داده باشد. برای درست کردن کباب کوبیده با کیفیت رستوران ها و همان شکل و طعم باید نکات طلایی در تهیه این غذای لذیذ را مورد توجه قرار دهید. کباب کوبیده را می توان به عنوان یکی از پرطرفدارترین و پرمصرف ترین کباب ها در سفره های ایرانی در نظر گرفت. به طوری که خیلی از افراد در مراسمات مختلفی مانند نذری ها، سفره مهمانی شام یا ناهار، عروسی ها و دیگر مهمانی ها از کباب کوبیده استفاده می نمایند. چرا که اکثرا از این غذای لذیذ خوششان می آید و کمتر کسی پیدا می شود که دست رد به کباب کوبیده بزند.
ترد شدن کباب از دیگر نکات مهم در طرز تهیه کباب کوبیده محسوب می شود. مواد اولیه نقش مهم در خوشمزگی و ترد شدن کباب کوبیده دارد. به عنوان یکی از فوت و فن های آشپزی در طرز تهیه کباب کوبیده توصیه می شود از گوشت چربی دار استفاده شود. شیوه ترکیب و ورز دادن مواد اولیه نیز در طرز تهیه کباب کوبیده بسیار حائز اهمیت می باشد. برای آن که در هنگام پخت کباب ها اصطلاحا وا نروند و از روی سیخ ها نریزند، به نکات گفته شده در طرز تهیه کباب کوبیده توجه لازم را داشته باشید. کباب کوبیده خواص و فوایدی برای بدن به همراه دارد و به سبب استفاده از گوشت تازه در طرز تهیه کباب کوبیده، ارزش غذایی ویژه ای یافته است. یکدست بودن و خوب چرخ شدن گوشت، از نکات پر اهمیت در طرز تهیه کباب کوبیده تلقی می شود. چرا که اگر گوشت ها به خوبی ترکیب نشوند و یا به خوبی ورز داده نشوند، در هنگام سیخ زدن گوشت روی سیخ نمی ماند و می ریزد. و حتما بسیاری از کسانی که در خانه به تهیه کباب کوبیده پرداخته اند، با این مشکل مواجه شده اند. بهتر است 2 الی 3 بار گوشت را چرخ نمایید، در این صورت برای سیخ زدن گوشت و پخت آن مشکلی نخواهید داشت.
برای آن که کباب کوبیده ی خوشمزه ای برای مهمانان تهیه نمایید، لازم است از قبل به خوبی با تمام فوت و فن های طرز تهیه کباب کوبیده آشنا باشید. برای یادگیری طرز تهیه کباب کوبیده می توانید به سایت آموزشگاه آشپزی "آشپزشو قنادشو" مراجعه نمایید و از تمامی خدمات این سایت معتبر آشپزی بهره مند شوید. کباب کوبیده خانگی می تواند گزینه خوبی برای پذیرایی از مهمانان باشد، البته قبل از تهیه کباب کوبیده به نکات مهم در تهیه مواد اولیه تازه مانند گوشت تازه، نحوه ترکیب مواد اولیه، شیوه سیخ زدن کباب کوبیده و در نهایت پخت آن توجه داشته باشید.
توجه داشته باشید که در طرز تهیه کباب کوبیده، وزن هر کباب کوبیده معمولا کمتر از 125 گرم در نظر گرفته می شود. وزن استانداردی برای هر کباب کوبیده لحاظ شده است، به طوری که می گویند بهتر است وزن کباب کوبیده مابین 75 تا 125 گرم باشد. البته در طرز تهیه کباب کوبیده، پهنای سیخ نیز در وزن کباب کوبیده ها موثر خواهد بود. یکی از مشکلاتی که افراد در حین پخت کباب کوبیده خانگی با آن مواجه می شوند، ریختن کباب ها از روی سیخ می باشد. به همین دلیل گفته می شود که معین کردن میزان مایه کباب کوبیده برای هر سیخ کباب بسیار مهم است. چرا که اگر بیش از حد مایه کباب کوبیده بر روی سیخ قرار دهید، سبب ریختن کباب از روی سیخ می شود. پس همواره با توجه به پهنای سیخ اقدام به برداشتن مایه کباب کوبیده نمایید.
یکی دیگر از نکات مهم در طرز تهیه کباب کوبیده، مغز پخت شدن آن می باشد. گاهی ممکن است به دلیل آشنا نبودن افراد با اصول آشپزی و طرز تهیه کباب کوبیده، کباب های آن ها اصطلاحا خوب مغز پخت نشوند. همان طور که در بالا اشاره شد اگر وزن مایه کبابی که برای هر سیخ کباب در نظر می گیرید بیش از گنجایش هر سیخ باشد، باعث می شود که کباب کوبیده ی شما خوب مغز پخت نشود. هم چنین اگر وزن مایه کباب برای هر سیخ کمتر از مقدار گفته شده باشد، سبب می شود که کباب کوبیده خشک شود و یا بسوزد. پس می توان گفت از مهم ترین نکات در طرز تهیه کباب کوبیده، نحوه سیخ کردن آن می باشد. در هنگام سیخ کردن کباب کوبیده به نکات گفته شده دقت لازم را داشته باشید تا کبابی با کیفیت و خوشمزه در نتیجه ی کار داشته باشید.
ورز دادن از دیگر موارد حائز اهمیت در طرز تهیه کباب کوبیده محسوب می شود. در واقع اگر گوشت به خوبی ورز داده شده باشد، برای سیخ کردن کباب دیگر مشکلی نخواهید داشت. چرا که ورز دادن مایه کباب سبب چسبندگی گوشت می شود. و اگر خوب گوشت را ورز نداده باشید، سیخ کردن گوشت کباب کار دشواری خواهد شد. برای یادگیری طرز تهیه کباب کوبیده و سایر غذاهای خوشمزه می توانید به سایت آموزشگاه آشپزی "آشپزشو قنادشو" مراجعه نمایید.
در هنگام درست کردن کباب کوبیده خانگی به تهیه مواد اولیه تازه دقت داشته باشید. چرا که استفاده از مواد اولیه نامرغوب و تاریخ مصرف گذشته در طرز تهیه کباب کوبیده، تاثیر بدی بر کیفیت غذا خواهد داشت. حتما گوشت تازه را از مراکز توزیع گوشت معتبر خریداری نمایید.
یکی دیگر از نکات مهم در طرز تهیه کباب کوبیده، گرفتن آب پیاز می باشد. میزان خرد کردن و ترکیب پیاز و گوشت در پخت کباب کوبیده تاثیر خواهد  داشت. سعی کنید حتی الامکان آب پیاز را جدا کنید و نگذارید در مواد اولیه کباب شما بماند. چرا که می تواند از جمله عوامل موثر در جدا شدن گوشت از سیخ بر روی شعله باشد. پس ممکن است یکی از دلایلی که کباب کوبیده شما از سیخ جدا می شود، مربوط به آب پیاز در مواد اولیه کباب باشد.
بهتر است در طرز تهیه کباب کوبیده از سیخ های نازک و باریک استفاده نکنید. سیخ های پهن برای سیخ کردن کباب کوبیده یکی از بهترین گزینه ها می باشد.

خواص مواد اولیه در طرز تهیه کباب کوبیده

یکی از پرطرفدار ترین غذاهای ایرانی، کباب کوبیده می باشد. بیشتر مردم ایران در طرز تهیه کباب کوبیده از گوشت گوساله یا گوشت های گوسفندی استفاده می کنند. کباب کوبیده به عنوان غذای اصیل ایرانی، مقدار زیادی پروتئین در خود جای داده است. گوشت و جگر گوسفند در غذاهای مختلفی اعم از کباب تابه ای و کباب کوبیده کاربرد دارند. غذاهای حاوی پروتئین را حتما در برنامه غذایی خود و خانواده تان جای دهید. برای کسانی که برای عضله سازی به باشگاه های بدنسازی مراجعه می کنند، تغذیه را در اولویت قرار می دهند. و به ویژه بر مصرف پروتئین در رژیم غذایی آن ها تاکید می کنند.
گوشت گوسفندی یا گوشت گوساله به کار رفته در طرز تهیه کباب کوبیده، به میزان قابل توجهی دارای خواص متعدد برای بدن انسان است. بسیاری از بیماری ها ریشه در کمبود پروتئین دارند. برای تامین نیاز های بدن به پروتئین، شما می توانید انواع و اقسام غذاهای ایرانی و مفید حاوی پروتئین تهیه و سرو نمایید. برای مثال، کباب کوبیده یکی از این غذاهای حاوی پروتئین می باشد که می توانید در برنامه غذایی هفتگی خود بگنجانید.
گوشت قلوه گاه گوسفندی که در طرز تهیه کباب کوبیده معمولا مورد استفاده قرار می گیرد، حاوی مواد مغذی برای بدن می باشد. به همین دلیل توصیه می شود برای تهیه کباب کوبیده خانگی از ترکیب گوشت قلوه گاه گوسفندی و گوشت گوساله استفاده نمایید.
در آخر برای مشاهده آموزش طرز تهیه کباب کوبیده و سایر غذاها می توانید به سایت آموزشگاه آشپزی "آشپزشو قنادشو" مراجعه نمایید و از خدمات این سایت بهره مند شوید.

 

0
دیدگاه
دیدگاه کاربران